dinsdag 13 maart 2012

Speltips bij Mienoesj.be!

In ons kraakvers winkeltje in Aalst hokken we sinds februari samen met Mienoesj.be, een webshop met overheerlijk speelgoed. Wist je dat Mieke van Mienoesj ook geweldige speltips geeft, met daarbovenop haar eigen mening? Bijzonder handig als leidraad voor een kadootje (voor die talrijke verjaardagsfeestjes), vonden wij, de mening van en spelexpert. Daarom geven we er graag eentje mee. Schrijf je in op de nieuwsbrief van Mienoesj om dit soort tips vanaf nu gewoon in je mailbox te ontvangen! 'Boomgaard' van Haba (vierde vorig jaar zijn 25ste verjaardag!) 

Het spelidee:
Dit leuke spel van Haba is ontwikkeld voor kindjes van 3 tot 6 jaar. Tijdens het spel leren kinderen om samen te werken. Het is de bedoeling dat de kinderen samen zoveel mogelijk kersen, pruimen, peren en appels plukken, voor dat de raaf er vandoor gaat met de rijpe vruchten. De dobbelsteen is van een iets groter formaat zodat elk kind er makkelijk mee kan werpen. Ook het spelmateriaal zelf (alles in hout) is groter en ligt makkelijk in de kinderhand. Wie zal er winnen? Ofwel alle kindjes samen, ofwel de raaf. 

Voor: kindjes van 3 tot 6 jaar 
Voor: 1 tot 8 kinderen 
Prijs: 37.50€

Onze eigen mening:
We hebben dit spel al meerdere keren gespeeld tijdens Spelletjesnamiddagen, familiefeestjes,... En het blijft keer op keer een hit! Kinderen (klein of groot) vinden dit spel leuk. Persoonlijk vind ik het leukste dat ofwel alle kindjes winnen ofwel allemaal verliezen. Zo is er ook geen ruzie na het spel. Het blijft ook razend spannend voor kinderen om toch maar niet die raaf te gooien. Want elke keer als de raaf tevoorschijn komt, moet er een stukje van de puzzel gelegd worden. Een echte aanrader om met het hele gezin te spelen!

Je vind het spel op de webshop van Mienoesj:
http://www.mienoesj.be/Webshop/hippe_bordspelen-23-192

Geen opmerkingen:

Een reactie posten